Författararkiv: Viktoria

Koltrastar x 2 VARNING FÖR LÄSKIG BILD!

Förra veckan hittade vi en koltrastunge på altanen som hade flugit in i fönsterrutan och tyvärr brutit nacken… <3

död koltrast

död koltrast <3

Ikväll tog vi hand om en skadad koltrastunge som haltade omkring i häcken mot grannens tomt. Ena vingen är konstig också. Kanske har han ramlat ur sitt bo eller så har en av kvarterets (MÅNGA!) katter varit på honom.

Just nu bor han i en fågelbur på altanen. Efter att barnen googlat på vad koltrastar äter så matar vi honom med cocosflingor, havregryn och russin. Nu håller vi tummarna att han överlever och kan återhämta sig så pass att det går att släppa ut honom i det fria så fort som möjligt!

skadad koltrast <3

skadad koltrast <3

DAGENS DJUR – KOLTRAST (så klart!)
”Du kommer att upptäcka nya sidor hos dig själv. Min gåva till dig är förändring och förnyelse.” Ur Djurens Språk av Solöga

Öronljusbehandling

I maj utbildade jag mig till otopaxterapeut och erbjuder nu, förutom healing, öronljusbehandlingar.

Många går omkring med klåda eller lock i sina öron och kan inte låta bli att peta med tops, tandpetare eller hårnålar (jo, jag vet att det förekommer!)  vilket är det dummaste Du kan göra. Det gör bara att vaxet åker ännu längre in i örat och i värsta fall kan Du skada örat.

Om Du är nyfiken, kan du läsa mer HÄR! 

Flygfärdiga!

 

Fredagen den 13 juni var det otäckt tyst i tunnan och när jag tittade ner fick jag se att talgoxungarna flugit iväg och lämnat sitt bo!

Vemodigt, ledsamt, rörande och tomt – men samtidigt jätteroligt att de lyckades veckla ut sina små vingar och hitta ut ur den smala flaskhalsen.

Min oro har alltså varit obefogad. Tänk att det ofta är så. Oftast ordnar sig saker och ting utav sig själv.

På wikipedia står det om talgoxar: ”Ungarna stannar i boet i 16 till 22 dagar och blir oberoende av föräldrarna åtta dagar efter att ha blivit flygga. Utfodringen kan fortsätta även efter att ungen blivit oberoende, upp till 25 dagar för ungar från den första kullen, men så länge som 50 dagar för den andra kullen”

Enligt mina beräkningar var ”våra” talgoxungar utflugna efter endast 9-10 dagar, kan det bero på att de bott i en plåttunna och haft det extra varmt och gott? =)

Jag kan inte låta bli att fundera över paralleller mellan fågelungarna och våra människorungar, känns det liknande när ens egna ungar drar ut boet också…?

 

Ungarna växer…

… i dubbel bemärkelse!

Två av våra ungar slutade 4:an resp 8:an idag och för dem väntar ett långt sommarlov. De vill inte att jag lägger ut någon bild här på bloggen.

Talgoxarnas ungar växer de också, så här ser de ut idag:

Talgoxungarna 140611

Talgoxungarna 140611

Tack och lov blir inte våra ungar flygfärdiga lika fort som de på bilden!

Dagens Djur – Myran:
Samarbete och vänskap är viktigt i ditt liv. Tänk och agera som ett och ni lyckas. 
Genom samarbete skapas enhet. Din gåva är att samarbeta med andra.
Ur Djurens Språk av Solöga.

 

Ungarna har kläckts!

Sex stycken små talgoxungar piper inne i dieselhinken!

tulpaner och dieseltanktalgoxungar

Förundrad sitter jag några meter ifrån och iakttar mamma och pappa talgoxe som flyger ner med mat till de hungrande ungarna. Matar båda föräldrarna förresten? Hur lång tid dröjer det innan de är flygdugliga? Måtte de hitta ut ur tunnan…

Dagens Djur – Citronfjäril
Var lugn. En ny dag innebär en ny början. Min gåva till dig är att få en ny start.
Ur Djurens Språk av Solöga.

Trädgårdsexamen – var god dröj

Att känna sig stressad inför en ”deadline” är inte nyttigt om man är stressallergisk.

Trycket lättade bara genom att våga ställa frågan.

Jag fick uppskov med att lämna in examensarbetet i Trädgårdsdesignkursen jag läser på distans.

Livet kändes med ens enklare…

…och lusten till att plugga kom tillbaka. Märkligt!

Dagens Djur – Humlan
Trotsa förutfattade meningar. Du har bara fördelar så använd dig av dem. Din gåva är att allt är möjligt. Humlan ska egentligen inte kunna flyga, men det hindrar inte humlan, den flyger ändå! Varför ska den begränsa sig? Ur Djurens Språk av Solöga.

Uppdatering: talgoxarna som boar i den gamla ”dieseltanken” i min rabatt ruvar nu på sina ägg!

Annorlunda fågelholk & Dagens Djur – Talgoxe

Döm om min förvåning när jag upptäckte att ett par talgoxar försvann ner i den gamla ”dieseltanken” med torrt gräs i näbbarna. Ser med spänning framemot fortsättningen!

tulpaner och dieseltank

Tulpaner, lungört, ormbunke och fågelbo

Dagen Djur – Talgoxe
Känn tillit. Det du gör är fullkomligt rätt. Min gåva till dig är att ha förtroende för dig själv och det du gör. Med andra ord – du kan slappna av. Du är på helt rätt spår. Ur Djurens Språk av Solöga.

Kram Viktoria

Att nå sin dröm

Carolina Gårdheim, skapare av företaget Kreativ Insikt, är en av mina förebilder inom personlig utveckling.

För några år sedan gick jag på hennes kurs i Stockholm, ”Släpp loss din inre livskonstnär”, något jag inte ångrar! Carolinas energi smittar av sig och klokheterna som hon på olika sätt levererar är många.

På fläkten här hemma står hennes ”morgon-pepping-kort”, med positiva budskap.

Jag bara måste dela med mig av Carolinas senaste blogginlägg: 5 saker att göra när du har fastnat och inte tror att du kan uppnå din dröm (det kan du!) 

Dagens Djur – Älg
Här och nu har du allt. Min gåva till dig är att vara nöjd med livet. Här gäller det att känna dig nöjd med din plats i livet, först då befinner du dig i mitten av världen och det du önskar kommer till dig. Kliv ur känslan av missmod. Välj att vara nöjd och din situation förbättras. Ur Djurens Språk av Solöga

Kram Viktoria