Kategoriarkiv: Djurens Språk

Koltrastar x 2 VARNING FÖR LÄSKIG BILD!

Förra veckan hittade vi en koltrastunge på altanen som hade flugit in i fönsterrutan och tyvärr brutit nacken… <3

död koltrast

död koltrast <3

Ikväll tog vi hand om en skadad koltrastunge som haltade omkring i häcken mot grannens tomt. Ena vingen är konstig också. Kanske har han ramlat ur sitt bo eller så har en av kvarterets (MÅNGA!) katter varit på honom.

Just nu bor han i en fågelbur på altanen. Efter att barnen googlat på vad koltrastar äter så matar vi honom med cocosflingor, havregryn och russin. Nu håller vi tummarna att han överlever och kan återhämta sig så pass att det går att släppa ut honom i det fria så fort som möjligt!

skadad koltrast <3

skadad koltrast <3

DAGENS DJUR – KOLTRAST (så klart!)
”Du kommer att upptäcka nya sidor hos dig själv. Min gåva till dig är förändring och förnyelse.” Ur Djurens Språk av Solöga

Ungarna växer…

… i dubbel bemärkelse!

Två av våra ungar slutade 4:an resp 8:an idag och för dem väntar ett långt sommarlov. De vill inte att jag lägger ut någon bild här på bloggen.

Talgoxarnas ungar växer de också, så här ser de ut idag:

Talgoxungarna 140611

Talgoxungarna 140611

Tack och lov blir inte våra ungar flygfärdiga lika fort som de på bilden!

Dagens Djur – Myran:
Samarbete och vänskap är viktigt i ditt liv. Tänk och agera som ett och ni lyckas. 
Genom samarbete skapas enhet. Din gåva är att samarbeta med andra.
Ur Djurens Språk av Solöga.

 

Ungarna har kläckts!

Sex stycken små talgoxungar piper inne i dieselhinken!

tulpaner och dieseltanktalgoxungar

Förundrad sitter jag några meter ifrån och iakttar mamma och pappa talgoxe som flyger ner med mat till de hungrande ungarna. Matar båda föräldrarna förresten? Hur lång tid dröjer det innan de är flygdugliga? Måtte de hitta ut ur tunnan…

Dagens Djur – Citronfjäril
Var lugn. En ny dag innebär en ny början. Min gåva till dig är att få en ny start.
Ur Djurens Språk av Solöga.

Trädgårdsexamen – var god dröj

Att känna sig stressad inför en ”deadline” är inte nyttigt om man är stressallergisk.

Trycket lättade bara genom att våga ställa frågan.

Jag fick uppskov med att lämna in examensarbetet i Trädgårdsdesignkursen jag läser på distans.

Livet kändes med ens enklare…

…och lusten till att plugga kom tillbaka. Märkligt!

Dagens Djur – Humlan
Trotsa förutfattade meningar. Du har bara fördelar så använd dig av dem. Din gåva är att allt är möjligt. Humlan ska egentligen inte kunna flyga, men det hindrar inte humlan, den flyger ändå! Varför ska den begränsa sig? Ur Djurens Språk av Solöga.

Uppdatering: talgoxarna som boar i den gamla ”dieseltanken” i min rabatt ruvar nu på sina ägg!

Annorlunda fågelholk & Dagens Djur – Talgoxe

Döm om min förvåning när jag upptäckte att ett par talgoxar försvann ner i den gamla ”dieseltanken” med torrt gräs i näbbarna. Ser med spänning framemot fortsättningen!

tulpaner och dieseltank

Tulpaner, lungört, ormbunke och fågelbo

Dagen Djur – Talgoxe
Känn tillit. Det du gör är fullkomligt rätt. Min gåva till dig är att ha förtroende för dig själv och det du gör. Med andra ord – du kan slappna av. Du är på helt rätt spår. Ur Djurens Språk av Solöga.

Kram Viktoria

Att nå sin dröm

Carolina Gårdheim, skapare av företaget Kreativ Insikt, är en av mina förebilder inom personlig utveckling.

För några år sedan gick jag på hennes kurs i Stockholm, ”Släpp loss din inre livskonstnär”, något jag inte ångrar! Carolinas energi smittar av sig och klokheterna som hon på olika sätt levererar är många.

På fläkten här hemma står hennes ”morgon-pepping-kort”, med positiva budskap.

Jag bara måste dela med mig av Carolinas senaste blogginlägg: 5 saker att göra när du har fastnat och inte tror att du kan uppnå din dröm (det kan du!) 

Dagens Djur – Älg
Här och nu har du allt. Min gåva till dig är att vara nöjd med livet. Här gäller det att känna dig nöjd med din plats i livet, först då befinner du dig i mitten av världen och det du önskar kommer till dig. Kliv ur känslan av missmod. Välj att vara nöjd och din situation förbättras. Ur Djurens Språk av Solöga

Kram Viktoria

 

Passion eller prestation & Dagens Djur – Häst

Jag läser en distanskurs i Trädgårdsdesign hos Trädgårdsakademin. Sista uppgiften ska vara inlämnad den sista maj vilket börjar kännas ganska stressande.

Idag har jag äntligen mätt ut trädgården som ska vara mall för mitt slutarbete och nu sitter jag och ritar tomtkarta. Jag ritar och suddar och ritar och suddar och ritar och suddar och svär… När jag tog en paus från ritbordet och kollade min mail hade jag passande nog fått följande kloka inspirationsbrev från coachen Karin Isberg; ”Passion eller Prestation?”

”Du kan inte ha både passion och perfektion. Du måste välja.
Gör något entusiastiskt, med glädje och acceptera ett resultat som är helt okej. Eller gör något pressat, stressat och kritiskt för att nå perfektion.”

Det ska jag ta med mig i mitt fortsatta ritande.

Dagens Djur
Häst – Frihet börjar inifrån. Min gåva till dig är att känna dig fri. Låt inte negativa tankar eller rädslor hindra dig från att göra det du vill.” Ur Djurens Språk av Solöga.

Loppis & Dagens Djur – Spindel

En helg i månaden under maj-september arrangerar Östervåla HantverksCentrum Drive-in-loppis här i byn. Idag var det årets första. Ett fåtal knallar hade trotsat det kalla vårvädret men det räckte för att jag skulle fynda min första margarinlåda! Ett par ljushållare blev det också, varav en ser ni här.

margarinlåda ljusstake

Dagens Djur:
”Spindel – Du tjänar på att ta det lugnt just nu. Min gåva till dig är att ha tålamod. Spindeln är definitivt det mest tålmodiga djur jag träffat.” Ur Djurens Språk av Solöga.